novinky tipy 

Čo treba vidieť v decembri 2019

Je tu čas vianočný a v nejednej domácnosti pribudne smart televízor alebo predplatné na streamingovú službu. Aj preto tu je prehľad toho najdôležitejšieho, čo vidieť na Netflixe, HBO GO alebo Amazone. Vďaka týmto typom vaše vianočné sledovanie televízie nebude také, ako minulé roky. Môžete sa tešiť na čas bez Popolušky, Mrázika, Kuba alebo inej stej reprízy toho istého…

Služba mesiaca: Netflix

Tento mesiac vyhráva Netflix. A to nielen vďaka nástupu dabovaných a titulkovaných filmov a seriálov, silných premiér ako Zaklínač alebo 6 Underground, ale aj pre doplnenie katalógu o domáce klasiky ako Tri oriešky, Pupendo alebo Andel páně 1 a 2.

Seriál mesiaca: Zaklínač (Netflix)

Na túto vec sa dlho čakalo. Očakávania boli veľmi veľké. Ale aj obava, či to dopadne aspoň dobre. Veľkorozpočtová verzia fantasy podľa predlohy od poľského autora prichádza symbolicky v roku, kedy sa ukončila sága Hra o tróny. Samozrejme, dalo by sa Zaklínačovi veľa vyčítať. Ale načo?! Je to výborná zábava pre veľkých chlapcov (a dievčatá), ale pred deťmi do 18 rokmi to veľmi nepúšťajte 😉

Film mesiaca: Dva pápeži (Netflix)

Oscarový režisér Fernando Meirelles, zodpovedný za filmy ako Mesto bohov alebo Constant Gardener, sa pustil do spracovania scenára rovnako oscarového Anthonyho McCartena (Najtemnejšia hodina, Teória všetkého alebo Bohemian Rhapsody) o takej zvláštnej veci – stretnutí dvoch stále žijúcich pápežov – Benedikta XVI a Františka. Projekt získal silnú dvojicu hercov – Anthonyho Hopkinsa a Jonathana Prycea a vzniklo doslova majstrovské dielo. Pamätajte na tieto slová, keď sa budú rozdeľovať Zlaté glóbusy a snáď aj Oscary. Za mňa najsilnejší filmový zážitok na streamingovej službe tohto roka, silnejší ako Irishman.

Dokument mesiaca: One Child Nation (Prime Video)

Vyhlasovanie Oscarov sa blíži a s nimi aj rozhodovanie o najlepších dokumentoch roka. V širšej skupine kandidátov je aj tento kúsok z produkcie Amazonu, ktorý ukazuje Čínu ako sa zmenila po zavedení politiky jedného dieťaťa.

Finále mesiaca: Silicon Valley (HBO)

Ďalšia séria, ktorá ukončila tento rok svoju púť na HBO. Zábavná a vizionárska. Nielen pre IT geekov, ale aj konzumentov sociálnych médií. Aktuálne ideálne aj na binge watching.

Filmový maratón mesiaca: Harry Potter (HBO)

Garancia programu pre celú rodinu, obzvlášť deti. HBO zabezpečilo, aby si jeho predplatitelia mohli naraz pozrieť všetky diely vrátane dvojdielnej série o Fantastických príšerách. Už vám teda vaša televízia nebude diktovať, či si môžete pozrieť po jednotke aj dvojku a nemusíte zaplatiť za DVD niekoľko desiatok EUR. Dobrý počin, HBO!

Animák mesiaca: Fast and Furious – Spy Racers

Tip pre malých aj veľkých chlapcov a možno aj dievčatá. Jednoducho pre všetkých, ktorí majú radi rýchle autá. Netflix transformuje akčnú sériu do kresleného seriálu a vzniká z toho istota, ako sa otcovia a synovia môžu spolu spojiť pred televízorom.

Depka mesiaca: Marriage Story (Netflix)

Nečakajte žiadnu romantiku, ale príbeh toho, ako jedno manželstvo končí postavený na veľmi dobre vystavanom scenári. Okrem silnej čoskoro-bývalej-manželskej-dvojice Adam Driver a Scarlett Johansonn za zmienku stoja výborní predstavitelia rozvodových právnikov Laura Dern a Alan Alda. 9 z 10, ktorí prešli rozvodovým konaním v Amerike hovorí, že ide o mimoriadne realistický film a 2 z 3 ženatých tento film môžu považovať za varovanie, že môžu dopadnúť rovnako.

Komentujte cez Facebook

Related posts